Wednesday
13
September
'
23

Verstraete Enterprises zet in op het technisch onderwijs!

Als firma zetten we ons ten volle in op de samenwerking met de technische scholen. Zo organiseerden we op onze hoofdzetel Jabbeke en vestiging Herentals een Battle of the technical schools

Wij zetten in op het technisch onderwijs!

Het technisch onderwijs in Vlaanderen heeft de afgelopen jaren al heel wat veranderingen gekend. Het is dan ook geen evidentie meer om als school te voldoen aan het vooropgesteld leerplan. Zo werd in het schooljaar 2023 - 2024 het onderdeel 'Veilig werken op hoogte' opgenomen in het leerplan. 

Meer specifiek dienen de leerlingen hier te leren werken met ladders, rolsteigers en hoogtewerkers. Als school is het niet vanzelfsprekend om al deze materialen ter beschikking te hebben. 

Al enkele jaren zetten we als firma in op een constructieve samenwerking met de omliggende technische scholen. Via deze kanalen werden we op de hoogte gebracht van het aangepast leerplan. Vanuit het onderwijs werd de vraag gesteld of we ondersteuning konden bieden bij het opleidingsonderdeel 'Veilig werken op hoogte'. Uiteraard beantwoorden we deze vraag positief.

De directie van Verstraete Enterprises gelooft in een constructieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijven. 

Battle of the technical schools - Jabbeke

Op woensdag 13 september 2023 organiseerden we op de hoofdzetel te Jabbeke de 'Battle of the technical schools'. Hierbij schreven acht technische scholen zich in en dit met een totaal aantal van 143 leerlingen.

De leerlingen werden met veel enthousiasme onthaald door de directie, na een welkomstwoord kregen de leerlingen een ontbijt aangeboden. Na het smullen gingen de leerlingen van start met het volgen van de theorielessen. Hierbij kregen de leerlingen theorieles van onze ervaren collega's. Zij leerden hen alle kneepjes van het vak. 

Na een uitgebreide theorieles kregen de leerlingen een uitgebreide praktijkles 'Hoogtewerker'. Onder begeleiding kregen de leerlingen de kans om op een veilige en een correct manier de liftwagen te bedienen. 

Op het einde van deze leerrijke namiddag streden de scholen tegen elkaar voor de titel 'Best technical school'. De wedstrijd bestond uit theorievragen, PBM's op de correcte manier gebruiken en het correct betreden van een liftwagen.

Uiteindelijk mochten we deze titel uitreiken aan de leerlingen van het Atlas Atheneum te Gistel! Zij wonnen maar liefst een cheque t.w.v. €1000 om technisch materiaal aan te kopen. Daarnaast trakteerden we de gehele klas op lekkere frietjes!

Opleidingsdag werken op hoogte - Herentals

Op dinsdag 17 oktober werd op onze vestiging te Herentals een opleidingsdag georganiseerd voor de leerlingen van het technisch onderwijs. Hierbij mochten we een 100 tal leerlingen verwelkomen. Deze dag organiseerden we in samenwerking het 'RTC Antwerpen'. Wim verhuur wist ons dan weer te ondersteunen met het ter beschikking stellen van veiligheidsharnassen. Iedereen kon op deze manier de liftwagen op een veilig manier betreden. 

RTC Antwerpen wist de leerlingen te verwennen met een heerlijk ontbijt en als kers op de kaart werden de leerlingen op de middag getrakteerd met frietjes!

De leerlingen kregen zowel theorieles als praktijkles over het maken van moffen, aansluiten van armaturen én het bedienen van een liftwagen.

Updates over verstraete ENterprises

Andere nieuwsitems

Verstraete investeert in de toekomst!
Monday
6
November
'
23
Verstraete investeert in de toekomst!

Verstraete Enterprises blijft zich ten alle tijde inzetten op de toekomst. Zo zijn we in september 2023 van start gegaan met het nieuwbouwproject te Jabbeke.

Jobdag 14 september - Herentals
Thursday
14
September
'
23
Jobdag 14 september - Herentals

Ontdek de wereld van technische innovatie bij Verstraete Enterprises tijdens de Open Bedrijvendag

Walvissensloeprace 2023
Thursday
14
December
'
23
Walvissensloeprace 2023

Verstraete Enterprises schittert tijdens de Walvissloepsrace 2023 - Een spannende deelname aan een unieke roeiwedstrijd.

Jouw partner sinds 1932

Over Verstraete Enterprises

Sinds 1932 voorzien wij de plaatsing, aansluiting en het onderhoud van verschillende infrastructuurwerken. We zijn een betrokken partner met een bijzondere aandacht voor het milieu en het verbeteren van onze bedrijfsprocessen. In alles wat we doen, zorgen we voor een minimale overlast voor de omgeving.

  • al 3 generaties een familiebedrijf
  • 3 vestigingen en 6 depots in België en Frankrijk
  • meer dan 250 werknemers
  • 11,7 jaar gemiddelde anciënniteit

Lees meer over onze geschiedenis en onze visie.

Jabbeke
Neuf-Berquin
Andenne
Sint-Truiden
Roeselare
Eksaarde
Oudenaarde
Herentals
Asse
Jabbeke
Werken bij Verstraete Enterprises

Onze medewerkers zijn ons hoogste goed

We hechten veel belang aan het welzijn van onze medewerkers, want zij zijn de drijvende kracht in ons bedrijf. Een goede werkomgeving en veilig materiaal vormen hier de basis. We voorzien daarnaast ook persoonlijke bijscholing en opleidingen op maat voor wie dat wil of nodig heeft. Zo groeien we samen als bedrijf en plukken we als team de vruchten van onze vooruitgang.

Een familiebedrijf waar elke werknemer telt

Bij Verstraete weten we dat succes het resultaat is van de inzet en betrokkenheid van elke collega. We geloven in de kracht van samenwerking en begrijpen dat elke werknemer een onschatbare rol speelt in het behalen van onze doelen en het leveren van hoogwaardige diensten aan onze klanten.

Ruimte om jezelf bij te scholen

Elke werknemer krijgt de kans om nieuwe vaardigheden te leren, verder te specialiseren en te streven naar continue verbetering. We geloven dat investeren in onze mensen leidt tot meer zelfvertrouwen, innovatievere ideeën en uiteindelijk tot een sterker bedrijf.

Andenne
Andenne
Asse
Asse
Eksaarde
Eksaarde
Herentals
Herentals
Jabbeke
Jabbeke
Neuf-Berquin
Neuf-Berquin
Oudenaarde
Oudenaarde
Roeselare
Roeselare
Sint-Truiden
Sint-Truiden
HR Business Partner
Schoonmaakhulp
Polyvalent aansluiter
Grondwerker
Technieker projecten
Projectleider - laagspanning en openbare verlichting
Technieker - Openbare verlichting
Technieker - middenspanning
Technieker - huisaansluitingen (gas & elektriciteit)
Meewerkende functie - Chauffeur C/CE - met autolaadkraan
Projectleider - middenspanning